Spinosad spray: wat het is en zijn gebruikt - epische tuinieren

Spinosad Spray: Wat het is En Zijn Gebruikt - Epische Tuinieren.

Epische Tuinieren is lezer-ondersteund. Wanneer u koopt via links op onze site, kunnen we verdienen een affiliate commissie.

Een van de meest frustrerende aspecten van het tuinieren is omgaan met insecten ongedierte, die sommige huis tuinders kan frustreren om het punt van het opgeven. Voordat je gooit in de troffel eens en voor altijd, moet je horen over spinosad spray als je al niet bekend met het. Zijn een organische vorm van ongediertebestrijding die afkomstig is van een bacterie genaamd Saccharopolyspora spinosa en doet niet veel van een bedreiging voor de natuur, behalve voor sommige gunstige insecten.

of BT, dat is een andere godsgeschenk voor organische tuinders. Er zijn veel ongedierte BT cant doden, en spinosad spray zal de meeste van die doden. Wanneer u beide samen gebruiken op uw groenten of andere producten, zal uw tuin bijna volledig ongediertevrij blijven. Spinosad is zeer giftig voor bijen wanneer zijn nat, zodat je moet strategisch over de tijd van de dag die u toepassen. Maar, zodra droog, het kan doden kauwende plagen voor maximaal vier weken!.

Als je meer wilt leren over deze magische spray genaamd spinosad, goed vertellen u alles wat je moet weten over het, met inbegrip van aanwijzingen over hoe het te gebruiken.

Het toepassen van spinosad spray zal de druk van de plagen in uw tuin verminderen.

Spinosad is gemaakt van chemische stoffen genaamd spinosyn A en spinosyn D. Hoewel het misschien onnatuurlijk klinkt, deze chemicaliën zijn afgeleid van de gisting sappen van bodembacteriën, wat betekent dat het product is volledig van nature afgeleid. Spinosad is een relatief nieuwe insectendoder, die is goedgekeurd door de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) in 1997. In 2003 werd het officieel gegeven organische status door de USDA National Organic Program (NOP). Met deze zegels van goedkeuring, kunt u ze veilig gebruiken in plantaardige tuinen en op uw sierplanten.

Omdat spinosad is natuurlijk, zijn veilig om toe te passen op voedselgewassen, maar je moet de gewoonte van het afwassen van al uw voedsel na je oogst het gewoon om veilig te zijn. Je kunt het spuiten op bladeren of vruchten, of waar je insecten plagen spot.

De meest populaire vorm van spinosad is een spray die direct kan worden toegepast op de planten en zal drogen binnen een paar uur. Zijn ook beschikbaar in de vorm van stof en granulaat. Stof kan gemakkelijker te vinden dan granulaat, en granulaten worden meestal verkocht als een brand mieren moordenaar. Ant moordenaar heeft meestal een aas in het, zodat de mieren zal oppakken van de granulaten en neem ze in het nest, zodat het kan niet geschikt zijn voor organische tuinieren. U kunt andere synthetische bestrijdingsmiddelen vinden die het actieve ingrediënt spinosad in hen.

Dus, hoe werkt dit wonderproduct? Saccharopolyspora spinosa is giftig voor ongedierte en beïnvloedt hun zenuwstelsel. Zodra spinosad wordt toegepast op de plant, insecten larven zal voeden met de stof en zal sterven binnen een dag of twee. Spinosad zal ervoor zorgen dat de insecten spieren oncontroleerbaar te buigen, wat leidt tot verlamming en uiteindelijk de dood. Zijn meest effectieve wanneer de larven eten, maar gewoon over het is meestal genoeg om wat schade te doen.

Spinosad kan een grote verscheidenheid aan insecten doden, waaronder vuurmieren.

Deze relatief nieuwe insectendoder wordt over het algemeen gebruikt op groenten en fruit samen met andere tuinsoorten. Veel biologische tuinders gebruiken BT om rupsen te verzorgen en spinosadspray te gebruiken voor al het andere.

Houd er rekening mee dat deze tuin insectenspray heilzame insecten zoals bijen kan schaden, maar kom daar zo snel mogelijk in de details van.

Afbeeldingen van de chemische structuren die spinosad vormen.

Er zijn meer voordelen aan het gebruik van spinosad dan er gevaren zijn, dus je zult waarschijnlijk deze insectendoder bij de hand willen houden als je dat al niet doet.

Een duidelijk voordeel is dat spinosad insecten doodt die BT niet doet, zoals trips, vliegen, en vuurmieren. Het beste deel is dat het veel langer duurt dan BT. Het kan duren tot vier weken, tenzij het wordt weggewassen door regen of de tuinslang voor die tijd. Wanneer een vloeistof spray kan blijven rond zo lang, zijn moeilijk om nee te zeggen!.

Een belangrijk voordeel is dat omdat het een natuurlijke stof is, het het milieu negatief beïnvloedt, in tegenstelling tot synthetische ongediertebestrijdingschemicaliën. De twee chemische stoffen waarvan spinosad is gemaakt, komen van de gistingssappen van bacteriën, dus je vecht tegen de natuur met de natuur. Zijn OMRI-opgenomen als organisch, wat betekent dat het biologisch wordt geacht door het Organic Materials Review Institute.

Spinosad wordt snel afgebroken door zonlicht en water en verspreidt zich in de bodem, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het vervuilende grondwater of de bodem. Sommige chemische pesticiden kunnen tot een jaar in het milieu blijven, waardoor ze zich ophopen in de bodem en in het grondwater. Gelukkig hoeven we ons daar geen zorgen over te maken met spinosad. Onthoud dat het in de bodem is ontstaan, en dus is het gewoon terug naar huis gaan!.

Het grootste nadeel van spinosad die thuis tuinders kan afschrikken van het gebruik ervan is dat zijn zeer giftig voor bijen terwijl de spray is nat. Timing is alles als het gaat om spinosad. Bijen zijn het meest actief tijdens de dag, meestal midden in de ochtend tot de late middag. Breng spinosad spray in de avond of zeer vroege ochtend om voldoende tijd te laten drogen. De spray mag niet meer dan drie uur om volledig te drogen.

Omdat spinosad spray wordt beschouwd als veilig om te gebruiken rond bijen zodra het gedroogd, het stof en granulaat kan worden beschouwd als veilig, ook. Toch moet je wachten tot de bijen zijnnt actief om voorzorgsmaatregelen te nemen. Neem de extra stap en vermijd het aanbrengen van spray, stof, of granulaat op bloemen of overal waar je ziet dat bijen vaak landen op.

Een andere zorg is dat spinosad is matig giftig voor regenwormen. U kunt voorkomen dat schade wormen door ervoor te zorgen dat alleen toe te passen op planten als nodig. Het gebruik van granulaat voor vuur mieren behandeling zal zeker risico voor de wormen vormen, dus probeer te voorkomen dat het te gebruiken rond uw tuinbedden of andere plaatsen waar u wilt de wormen veilig te houden.

Ten slotte, spinosad is licht giftig voor mensen, dieren, vogels en vissen. Deze toxiciteit is ongelooflijk laag. Als het in contact komt met uw huid of ogen, de enige problemen die u moet ervaren zijn irritatie en roodheid. Dieren kunnen een soortgelijke reactie hebben als ze in contact met het.

Bij het gebruik van spinosad, vermijd het aanraken van uw huid. Het dragen van veiligheidsbril tijdens het aanbrengen van het, vooral als u het gebruiken van het in stofvorm, zal u beschermen en u veilig te houden voor irritatie. Wees bewust van wanneer en waar u het toe te passen, zodat u wormen, bijen en andere dieren veilig kunt houden. Zolang u deze richtlijnen te volgen, zult u zien dat spinosad isnt zo gevaarlijk om mee te werken.

Spinosad in poeder of stofvorm komt minder vaak voor dan spray, maar net zo effectief.

Spinosad vloeibare spray komt in twee vormen, kant-en-klare (RTU) en concentraat, die u beide moet kunnen vinden in de tuinafdeling van de woning verbetering winkel. Een gemakkelijk toegankelijk merk is Monterey tuin insectenspray, maar er zijn tal van andere opties beschikbaar op de markt.

RTU spinosad sprays zijn het makkelijkst te gebruiken in thuistuinen omdat u kunt beginnen met spuiten zodra u de fles opent. Het vereist geen mengen of meten, maar u moet nog steeds het label van uw RTU product lezen om ervoor te zorgen dat u het correct gebruikt.

Spinosad concentraten zijn bedoeld om te worden gemengd met water voordat u ze toe te passen op planten. Mengen met water zal het te verdunnen tot een veilige hoeveelheid, zodat u niet uiteindelijk schadelijk voor de verkeerde insecten of jezelf. Het etiket van het product zal u de exacte metingen vertellen. Youll moet de juiste hoeveelheid vloeistof uit te meten en meng het in water. Zijn meestal een paar eetlepels per gallon, maar dit kan veranderen afhankelijk van het product. Zodra zijn goed geproportioneerd, kunt u beginnen spuiten op uw planten zoals aangegeven.

Voor beide soorten spinosad vloeistof spray, moet je het aanbrengen op de tops en bodems van de bladeren en op stengels. Je moet het spuiten waar je ziet ongedierte en larven. Vergeet niet sproeien bloemen om de bijen veilig te houden, en voorkomen dat sproeien de grond als je kunt. Je kunt spray larven direct, maar zijn wanneer ze eten besproeide bladeren die je zult vinden het meest effectief. Als je eieren op je planten ziet, moet je weer spuiten in een paar dagen nadat de eieren zijn uitgebroed.

Spinosad stof zal ofwel komen in een zak of in een knijpbare container. Als u de container, u gewoon knijpen zodat het stof komt uit en breng het aan op de tops en bodems van de bladeren net als je zou met spray. U kunt vinden dat het een beetje lastiger om aan te brengen als het komt in een zak. Vind een knijpbare container kunt u schoonmaken en hergebruiken voor spinosad toepassing, of don sommige handschoenen en strooi het met uw handen. Om huidirritatie te voorkomen, moet u handschoenen dragen en uw armen te bedekken om de blootstelling te verminderen wanneer u met stof omgaan, ongeacht de verpakking. Het is raadzaam om een masker dragen als goed om te voorkomen dat het inhaleren van het stof.

Spinosad granulaat zijn gemakkelijk aan te brengen omdat alles wat je hoeft te doen is ze gelijkmatig over de grond uit te zenden. Volg de aanwijzingen op het etiket om erachter te komen hoeveel toe te passen op een bepaald gebied. Aangezien het vaak wordt gebruikt om mieren te controleren, zal je waarschijnlijk de verhouding vinden voor hoeveel toe te passen per 1000 vierkante meter, zodat je misschien de grootte moet weten van waar je het wilt toepassen en trek een rekenmachine uit. Als je het granulaat met de hand aanbrengt, moet je handschoenen dragen om huidirritatie te voorkomen.

Hoewel gedroogde spinosad veiliger is voor heilzame insecten dan in natte vorm, moet je wachten op de avond of vroege ochtend om stof en granulaat toe te passen als extra veiligheidsmaatregel zodat je hun kans op blootstelling kunt verlagen.

A: Spinosad zal verschillende soorten ongedierte doden, waaronder rupsen, vuurmieren, vlooien, fruitvliegen, bladmieren, luizen, mijten, muggen, spinnenmijten, en trips. Wees voorzichtig als je spinosad spray omdat het zeer giftig kan zijn voor heilzame insecten zoals bijen terwijl het nog nat is.

A: Het actieve ingrediënt spinosad is slechts licht giftig voor de mens. Als het uw huid of ogen raakt, kunt u roodheid en irritatie ervaren. De effecten zijn zelden, als ooit, erger dan dat. U zult hoogstwaarschijnlijk alleen in contact komen met lage niveaus ervan, die niet veel reden tot zorg hebben.

A: Omdat spinosad (saccharopolyspora spinosa) zeer giftig is voor bijen, is de beste tijd van de dag om spinosad te sprayen's avonds of's morgens vroeg wanneer de bijen niet actief zijn. Het blijft giftig voor ongeveer drie uur of totdat het volledig droogt, zodat het verstandig is om te leren wanneer de bijen komen zodat je de juiste tijd kunt sprayen.

if (mobile) { // Mobile version

let children = $(". entry-content > p");

let ad_div = $(html_mobile);

$(children[0]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: children[1],

ad_div: ad_div

else { // Desktop version

let children = $(". entry-content > *");

let ad_div = $(html_desktop);

$(children[4]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: children[4],

ad_div: ad_div

})(jQuery).

Foxtail Onkruidcontrole: Het voorkomen van Foxtail Grass.

Ik creëerde Epic Tuinieren om te helpen bij het onderwijzen.

hoe om het even wat te groeien, ongeacht waar ze leven in de wereld.

Epic Tuinieren is lezer-ondersteund. Wanneer je koopt via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Als Amazon Associate, verdienen we uit kwalificerende aankopen.

Direct in de volle zon kan de bladeren van de Musa verbranden! Dus zet hem eerst wat verder van het raam en verplaats hem langzaam dichterbij.

Als je deze randen niet mooi vindt, kan je de randen afknippen.

Verder wordt deze plant ook wel de roze dwergbanaanplant genoemd. Het is een plant die veel zonlicht nodig heeft. De donkergroene bladeren hebbe namelijk veel scheuren en rafels, dit is gelukkig van nature zo en niets om je zorgen over te maken. Een bananenplant kan prima in een pot, daar heeft hij geen probleem mee. Musa basjoo - Japanse Vezelbanaan - Biologisch. Er vanuit gaande dat de bloem zich binnenshuis bevindt (en dus de juist temperatuur heeft en de juiste hoeveelheid lucht, kan deze bloem 5 tot 12 maanden bloeien. Minimaal 5 uur direct zonlicht per dag bevordert de groei.

nl schrijf ik meerdere keren per week over het stekken, snoeien, groeien en laten bloeien van tientallen verschillende planten.

Overwinteren in de grond is met deze planten namelijk niet echt mogelijk aangezien het daarvoor 6 graden of warmer moet blijven. Een hoogte van 10 meter is niet ondenkbaar doordat de stam van deze plant redelijk boomachtig is. values[0]; maxDiameter = ui. Omdat een ruimte net iets gezelliger wordt en de lucht net iets frisser aanvoelt. Dit kan je het beste controleren door regelmatig je vinger diep in de grond te steken. Musa sikkimensis 'Red Tiger' - Winterharde bananenplant. Wel kan de plant makkelijk het plafond halen. De snelgroeiende bananenplant geeft een tropisch tintje aan je interieur.

De bananenplant vormt regelmatig nieuwe scheuten onderin bij de stam.

De Musa Basjoo (Japanse vezelbanaan) is in Nederland en België ontzettend populair als buitenplant. De bladranden van de onderste bladeren zullen al snel bruin worden. Voor een bananenplant geldt, hoe groter de bloempot hoe beter. values[0]; maxHeight = ui. Aan de bovenkant van deze plant vind je de 1,8 meter lange grijsgroene bladeren.

De extra voeding en de grotere waterbuffer zorgen ervoor dat de plant gezonder en sterker wordt.

Een combinatie van donkergroen en dieprood/zwart. Aan de bovenkant van de stammen vind je 3 witte en violetkleurige bloemen. Doe dit het liefst minimaal 2x per week en sproei dan ook de onderkant van de bladeren, dat voorkomt ongedierte. Meer over de verzorging van de Bananenplant lees je op deze pagina. De bloemen die deze plant geeft komen namelijk uit in het voorjaar en hebben een fel oranje/blauwe kleur. Deze bananenplant kan namelijk een hoogte bereiken van maar liefst 7 meter. Maar, andere bananenplanten kunnen wel uit zaad opgekweekt worden, zoals de Musa sikkimensis, Musa balbisiana, Ensete glaucum en de Ensete ventricosum. Een raam op het noorden is minder geschikt voor de Bananenplant. Planten zijn inspiratie en die wil ik hier dolgraag met jullie delen!.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost bananenplanten

Rotte plekken bij de stam, zijn het gevolg van te veel water.

Gezien zijn hoogte is deze plant niet heel erg geschikt voor binnenshuis, een volwassen Sikkimensis wordt namelijk 4 meter hoog.

Dit blad zal worden vervangen door nieuw blad dat boven in de plant zich uitrolt. Op den duur zal het gehele blad afsterven. Met zijn grote groene bladeren zorgt de Musa voor een instant vakantiegevoel. Deze produceren op hun buurt weer 8 centimeter lange bananen. Een enkele keer temperaturen van 2 graden Celcius is geen probleem maar tegen vorst is de plant niet beschermd. Verder zijn de bladeren aan de bovenkant donkergroen terwijl de onderkant juist een rode gloed heeft. Planten in een pot zullen deze omtrek waarschijnlijk niet halen. Hoe verzorg je een bananenplant voor binnen?. In de natuur worden ze wel 20 meter hoog, gelukkig wordt de 'Dwarf Cavendish' een stuk minder hoog, zo past hij perfect in huis.

Vaak sproeien verhoogt daarmee de vitaliteit van deze kamerplant.

Hoe vaker hoe beter, maar minimaal 2x per week. en de Da Jiao bakbanaan, en ook de Musa velutina!. Wanneer de bladeren van de Musa slap gaan hangen is dit een teken van te weinig water of te veel zon. Door de chemische bestrijding bij u thuis of bij de kweker, is het niet verstandig en niet veilig genoeg. Mocht de bananenplant toch last krijgen van. Wanneer die een bepaalde leeftijd hebben bereikt kunnen die van de moederplant afgesplitst worden. Snij/knip dit dode blad 5 cm van de stam af. 15 Populaire Soorten Bananenplanten - Fleur & Flower.

Er zijn vele soorten appelbomen die in de tuin geplant kunnen.

Zijn bladeren verdampen veel vocht, vooral in de zomer, dus zorg dat de grond nooit uitdroogt. Mocht je van deze planten echt bananen willen kunnen eten dan zal je de plant op de een of andere manier binnenshuis of in een kas moeten laten overwinteren. Het is beter om de bananenplant buiten niet direct in de middag zon te plaatsen. BLOG: Waarom je huisdier goed is voor je gezondheid. Wij raden wel aan de plant een zonnige plek te geven. Aangezien deze plant normaal gesproken in temperaturen van 30 graden gedijt is het aan te raden hem alleen als kamerplant te houden. WIJ ZIJN GEWOON GEOPEND BINNEN ONZE OPENINGSTIJDEN.

Doordat de wind daar vrij sterk is zal het blad, als het niet zou inscheuren, heel makkelijk afbreken.

De plant ervaart hier niet veel problemen van en zal gewoon verder groeien. Als de plant namelijk 3 jaar heeft kunnen groeien komt er uit de stam een enorme dikke bloemstengel waar een grote gele bloemenknop uit tevoorschijn komt met een diameter van 20 centimeter. n' + // '79,99\n' + // '. Deze kan je vinden naast de stam en kan je gebruiken bij het vermeerderen van de plant. Bananenplant / Musa kopen? Bananen planten | Intratuin. Daarnaast doet deze soort het eigenlijk het beste in warme omgevingen met veel zonlicht, net als hun natuurlijke omgeving. Reken er wel op dat hij snel groot wordt, maar bladeren kunnen zonder probleem afgeknipt worden.

Bananenplant (Musa 'Dwarf Cavendish') D 21 H 80 cm.

Deze kleine plantjes nemen ook voeding en water op uit de grond, hierdoor heeft de moederplant minder voeding en water tot beschikking. Vooral de jonge planten kunnen het in de winter goed doen binnen in huis. link to Appelboom Verplaatsen! Hoe En Wanneer Doe je Dat?. Enkele soorten bananenplanten die wij verkopen:. Dit is een natuurlijke beschermingsmaatregel van de plant. Dit komt doordat de grond meer vocht kan opnemen. Toch kunnen deze planten met een goede bescherming in sommige gevallen ook goed de winter doorkomen.

Bananenplanten zijn ontzettend veelzijdige planten.

Geef de plant nooit meer voeding dan wordt aanbevolen.

In totaal kan deze plant een hoogte bereiken van 2,5 meter en een spanwijdte van 3 meter. Door de tuinbouwkundigen wordt hij zelfs tot een groente gerekend. Doordat de plant veel water gebruikt, raden we aan de kamerplant op te maken met vulcastrat en een watermeter. doe je bij Teeninga Palmen, want wij leveren de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!. We raden aan de stam van de Musa niet te snoeien.

Dat komt doordat de vruchten die de plant produceert felroze zijn wat een mooi contrast oplevert.

In deze omstandigheden kan de plant vrij snel groeien. Aangezien de DaJiao alleen bananen produceert als deze twee jaar of ouder is, is dat dus iets om rekening mee te houden. Is de bananenplant giftig voor katten / honden?. Als de plant de winter overleeft dan zorgt dit voor een nieuwe plant in het voorjaar en de zomer. Verwen daarom je Musa eens op een zomerse regenbui. In de zomer verbruikt de bananenplant ongeveer 2x zoveel water als in de winter. Mocht je de plant in de zomer naar buiten verplaatsen dan moet je deze niet direct in het volle zonlicht zetten. Vandaar dat de plant dus Red Tiger heet.

Een Winterroos (Helleborus) in de tuin zorgt ervoor dat de tuin al snel wat kleur heeft op het moment dat de tuin er nog wat troosteloos bij staat.

Dat komt doordat deze plant in China tot een hoogte van 2700 meter voorkomt en daardoor ervaart deze dus af en toe wel eens wat sneeuw. Doordat de bananenplant snel groeit, is jaarlijks verpotten geen overbodige luxe. Musa acuminata - Dwarf Cavendish Bananenplant. Meest gestelde vragen over de bananenplant FAQ. De bananenplant ontvangt het liefst veel zonlicht. Deze raken ze kwijt naarmate ze ouder worden. Ook is het verstandig de grond te controleren door je vinger, tot twee knokkels diep, in de grond te steken. De Ensete Glaucum heeft als bijnaam Sneeuwbanaan gekregen. Als je de plant binnenshuis zet dan zijn de omstandigheden goed, maar niet goed genoeg voor 10 meter.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen