Mozaïek virus: een categorie van problemen - epische tuinieren

Mozaïek Virus: Een categorie van problemen - Epische Tuinieren.

Epische Tuinieren is lezer-ondersteund. Wanneer u koopt door middel van links op onze site, kunnen we verdienen een affiliate commissie.

Planten, zoals mensen en andere organismen, zijn gevoelig voor virale ziekten. Ook veel virussen hebben zich ook aangepast aan specifieke soorten planten gericht. Mozaïekvirus is een brede term voor een groep plantenziekteverwekkers die de normale functie van plantaardige cellen verstoren en resulteren in bladeren met een gemozaïek of mozaïek-achtige verschijning. Er zijn honderden stammen van mozaïekvirussen die niet genetisch gerelateerd zijn aan elkaar. Veel van deze stammen veroorzaken aanzienlijke economische schade aan boeren en hebben namen, waaronder de beruchte tabaksmozaïek Virus, Cucumber Mozaïek Virus, Rose Mozaïek Virus, Cowpea Mozaïek Virus, en Pepino Mozaïek Virus, gewoon om een paar te noemen.

In tegenstelling tot prokaryotische organismen (zoals bacteriën) of eukaryotische organismen (zoals mensen, planten, enz.), kunnen virusdeeltjes zich niet zelf reproduceren, wat is waarom de meeste wetenschappers virussen niet als levende organismen beschouwen. Een virus is een stukje genetisch materiaal dat zich in een eiwitshell bevindt. Deze genetische informatie kan ofwel stukjes enkelgestrand RNA of dubbel-streng DNA zijn. Mozaïsche virussen omvatten zowel RNA als DNA-rassen, hoewel RNA-virussen het meest voorkomende type zijn dat eukaryotes beïnvloedt.

Er zijn geen genezingen voor mozaïekvirussen zodra een stam een plant heeft geïnfecteerd. Goede behandeling en sanitaire voorzieningen is cruciaal voor het beschermen van kwetsbare planten en het onder controle houden van een infectie.

Mosaic virus geïnfecteerd soja bladeren naast gezonde.

Een virus is als een indringer met een kopie van de sleutels. Om een plantencel in te gaan, bindt het virus zich aan een receptor op de celwand en presenteert het de receptor met de sleutels om toegang te krijgen tot de cel. Cellen zijn als kleine fabrieken binnen organismen die taken uitvoeren of specifieke materialen produceren. Wanneer een virus een cel kaapt met virale genetische informatie, herprogrammeert het die cel op moleculair niveau en verandert het de functie ervan. De cel zal dan helpen het virus zich voort te planten in plaats van het beoogde doel uit te voeren. Meestal zal het geïnfecteerde weefsel sterven en het virus zich systemisch over de hele plant verspreiden.

Een geïnfecteerde plant is een bedreiging voor andere planten in de omgeving en die in een vroeg stadium besmet moeten onmiddellijk worden verwijderd om een uitbraak te voorkomen. Plantvirussen kunnen overbrengen via blad-op-blad contact, enting, voortplanting, of wonden van insecten, mechanische of weerschade aan plantaardige weefsels. Mosaic virussen beïnvloeden een breed scala van planten en kunnen overleven op besmette handen, planten puin, tuinieren of landbouwgereedschappen, en zelfs kleding.

Suikerrietmozaïek veroorzaakt gestreepte bladeren in maïs.

Terwijl gezonde planten hebben donkergroen of weelderige groene bladeren, typische symptomen van geïnfecteerde planten zijn vlekkerig licht en donkergroen of gele mottering op bladeren en vervormde bladeren. Omdat deze bladeren niet functioneren op hun optimale niveau, kunnen ze vallen en leiden tot verstijfde planten ontwikkeling. Geïnfecteerde planten kunnen ook bladeren en bloemen die klein en misvormd zijn. Bloemen kunnen ook tonen bruine strepen. Als de plant produceert fruit, kan de vrucht ook ongelijk rijpen, kijken verkleurd of vertonen andere misvormingen. Fruitproductie in het algemeen zal worden beïnvloed. De symptomen van mozaïekvirus kunnen er anders uitzien, afhankelijk van de stam en de waardplant soorten.

Zucchini en andere squash bladeren verkleuren en krijgen een vergelde rand.

Het tabaksmozaïek virus is een van de meest bestudeerde van alle mozaïek virussen en is het eerste virus dat wordt gezuiverd in de late jaren 1800. Dit virus zendt virale RNA binnen een staafvormige virusdeeltje (viron). Het tabaksmozaïek virus kan veel eetbare en sierplanten zoals zijn naamgenoot evenals verschillend infecteren.

Deze planten kunnen ook worden beïnvloed door andere soorten mozaïekvirussen, zodat het niet mogelijk om het specifieke type virus te diagnosticeren zonder monsters naar een lab. Tabak mozaïek virus is persistent en kan blijven hangen in geïnfecteerde bodem zonder een gastheer en overleven warme temperaturen. Er zijn resistente rassen van tomaten planten die worden aangeduid met TMV in de zaad catalogus.

Dit virus is een ander mozaïekvirus dat tomatentelers plagen maar ook resistente rassen heeft. Onderzoekers hebben gewerkt aan transgene planten die genetisch materiaal van een andere plant hebben geïntroduceerd om te helpen met resistentie. Zaden die ziekteresistentie hebben zullen worden gemarkeerd met TOMV. Geïnfecteerde planten overbrengen de ziekte bij contact met gezonde planten. Naast tomaten, deze stam heeft ook invloed op vele andere planten.

Het komkommermozaïekvirus (CMV) is een ziekte gevonden over de hele wereld die invloed heeft op meer dan 1200 plantensoorten. Naast het motteren op de bladeren, kan een geïnfecteerde plant ook ringvlekken vertonen op bladeren en vruchten. Dit virus is door zaad overgedragen (het kan zich verspreiden door zaden) en door stuifmeel en is het meest bekend als een van de bladluizen-gedragen virussen.

Mosaic virussen kunnen ook van invloed zijn op bomen, zoals te zien is in dit vijgenblad.

Start uw tuin recht door de aankoop van virusvrije zaden of zaailingen van gecertificeerde distributeurs. U kunt ook zaden van uw eigen gezonde planten opslaan en gebruiken in latere seizoenen en weken zaden in een desinfecterende oplossing om ze te reinigen. Geïnfecteerde planten moeten niet worden gecomposteerd omdat het virus kan blijven bestaan in de bodem voor jaren.

Het desinfecteren van tuingereedschap of landbouwapparatuur is zeer belangrijk bij het beheersen van de verspreiding van een aantal virale ziekten. Virussen kunnen ook worden overgedragen aan nieuwe waardplanten door middel van kleine insectenwonden.

kan de verspreiding van de ziekte verergeren. Het gebruik van een drijvende rij dekking kan een effectieve manier zijn om een fysieke barrière rond gevoelige planten te creëren. Tot slot, zoals met andere virusziekten, antibiotica of antischimmel behandelingen zou niet werken.

Door middel van genetische engineering technieken, onderzoekers maken gebruik van de unieke eigenschappen van mozaïekvirussen om te helpen behandelen menselijke ziekten. Er zijn meerdere studies over de hele wereld onderzoek naar de haalbaarheid van het gebruik van mozaïek virussen als gerichte nanoschaal drug delivery systemen voor de behandeling van tumoren. Zowel Tobacco Mozaïek Virus en Cucumber Mozaïek Virus zijn getest in deze studies. Het gemanipuleerde virus zou zijn eiwit shell behouden, maar in plaats van het bevatten van virale RNA of DNA, de capsule zou de chemotherapie medicatie doxorubicine bevatten. De vacht eiwit zou ook worden versterkt met een laag van een serum albumine formulering om het virus te helpen biocompatibeler in het menselijk lichaam te worden en ook direct gericht op alleen de tumorcellen.

Cowpeas geïnfecteerd met een mozaïek virus stam.

A: Nee, mozaïek virus is een ziekte die plant gastheren nodig heeft. Hoewel het economische schade aan boeren kan veroorzaken, kan het niet rechtstreeks mensen of andere zoogdieren infecteren.

A: Ja, mozaïek virussen zijn zeer besmettelijk en kunnen planten snel infecteren gedurende een groeiseizoen. Echter, er zijn een aantal cultivars van gewassen die zijn gefokt om een aantal virusresistentie te hebben.

Q: Hoe weet ik of mijn plant mozaïekvirus heeft?.

A: Terwijl de symptomen van mozaïekvirus variëren afhankelijk van de virale stam en de waardplant, zal een geïnfecteerde plant vaak bladverkleuring en mottering over het hele blad vertonen. Vruchten en bloemen kunnen ook verkleuring of misvormd zijn.

if (mobile) { // Mobile version

let children = $(". entry-content > p");

let ad_div = $(html_mobile);

$(children[0]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: children[1],

ad_div: ad_div

else { // Desktop version

let children = $(". entry-content > *");

let ad_div = $(html_desktop);

$(children[4]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: children[4],

ad_div: ad_div

}jQuery).

Ik creëerde Epische Tuinieren om te helpen leren.

hoe om het even wat te groeien, ongeacht waar ze leven in de wereld.

Epische Tuinieren is lezer-ondersteund. Wanneer je koopt via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Als Amazon Associate, verdienen we uit kwalificerende aankopen.

Iedere soort heeft zijn eigen charme.

Voor 60 - 80 cm raden wij een pot aan met een diameter van minimaal 20 cm.

In de zomer verbruikt de plant twee keer zoveel water als in de winter. Wanneer die een bepaalde leeftijd hebben bereikt kunnen die van de moederplant afgesplitst worden. In de winter komt de plant tot rust en heeft zij veel minder voeding nodig. en de Da Jiao bakbanaan, en ook de Musa velutina!. Filter-Window select#Filter_ProductPropertyOption_218236"). Filter-Window[data-id=' + iParentFilterId + ']. ' + iNewStaffelPrice; ePriceElement.

Dit maakt hem een fijne terras- of tuinplant.

Echter zijn niet alle soorten bestand tegen het Nederlandse winterklimaat. Filter-Window select#Filter_ProductPropertyOption_218241"). In de zomer verbruikt de plant een keer zoveel water als in de winter. Deze plant is beschikbaar in verschillende formaten. Dit maakt de plant enorm sfeervol en een prachtige blikvanger in huis. Bananenboom kopen | Fleurdirect. Filter-Window li #ToggleShowAllKeywords_" + aProperty[1]). BLOG: Waarom je huisdier goed is voor je gezondheid.

Wat een prachtige plant, met deze grote bladeren.

Informeer bij jouw Intratuin vestiging. De bananenplant heeft een schijnstam waaruit elke keer een nieuwe blad tevoorschijn komt. Filter218271_checkbox:checked"). Informeer bij jouw Intratuin vestiging. Via de grote bladeren verliest de bananenboom namelijk veel water, wat de kans op uitdroging vergroot. Zo heeft u er eigenlijk weinig omkijken naar. Je kan er voor kiezen het blad te verwijderen als je dit niet mooi vindt. Het is geen probleem om een bananenplant binnenshuis te groeien.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost bananenplant kopen

Oorspronkelijk komt de bananenboom uit Zuid-Oost Azië en Australië.

De bananenplanten van Fleurdirect worden geleverd in een pot.

De Musa laterita staat ook wel bekend als de bronzen banaan. values[0]; maxDiameter = ui. Deze soort heeft een vrij hoge winterhardheid en is daarmee zeer geschikt om op het balkon of in de tuin te houden. De bananenplant (Musa) behoort tot de Musaceae familie en is de ideale plant om je woonkamer exotischer te maken. Musa basjoo - Japanse Vezelbanaan - Biologisch. De bananenboom kent verschillende namen waaronder Musa, Cavendish of Tropicana en komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Wel moeten de bladeren eraf gehaald worden voor de vriesperiode, maar die groeien in het voorjaar gewoon weer terug!. In Japan wordt deze bananenplant gehouden voor zijn sterke vezels die bijvoorbeeld gebruikt worden voor het binden van boeken. ' + (variant['product_type'] === 'plant' && variant['variant_latin_name'] !== null ? variant['variant_latin_name'] : variant['variant_title']) + '.

Maak uw keuze, dan maken wij het gehele pakket voor u klaar.

Op planten geven we plantgarant en op hardwaren 2 jaar garantie. Door de tuinbouwkundigen wordt hij zelfs tot een groente gerekend. U kunt inloggen in uw account en bestellingen plaatsen!. container-order-button > span'). Zeer betrokken en een duidelijk antwoord. ' + variant['pot_diameter'] + ' cm\n' + '.

De bananenplant houdt het meest van veel zon, maar kan ook prima in half-schaduw staan.

U kunt het beste de bananenplant verpotten direct na aanschaf of in de lenteperiode. Veel warmte en licht vindt de bananenplant zeer prettig, maar liever geen direct zonlicht, dan verbranden namelijk zijn bladeren. Om de bananenplant mooi tot zijn recht te laten komen, geven we u een aantal tips over de verzorging. De bananenplant heeft veel ruimte nodig, dan komt de plant het beste tot z'n recht. Zijn bladeren verdampen veel vocht, vooral in de zomer, dus zorg dat de grond nooit uitdroogt.

values[0]; maxBudget = ui.

Welke maat pot heb ik nodig voor deze plant?. Een droge en niet goed geventileerde omgeving is niet ideaal. De bladeren blijven bovendien redelijk rechtop staan waardoor de plant niet erg ver uitbreidt. Geef je nieuwe verlanglijst hieronder een naam. Direct in de volle zon kan de bladeren van de Musa verbranden! Dus zet hem eerst wat verder van het raam en verplaats hem langzaam dichterbij. De Musa basjoo is de meest winterharde bananenplant in zn soort.

(Enkel voor informatie over filiaal Wezep).

Uw specialist in exotische planten en bomen.

' + (variant['product_type'] === 'plant' && variant['variant_language_name'] !== null ? '. Ook vindt u in ons assortiment een groot aanbod aan. Bananenplant / Musa kopen? Bananen planten | Intratuin. De Musa groeit snel en daar heeft hij voeding voor nodig! In de lente en zomer groeit hij het hardst, dus geef hem in die maanden (universele) plantenvoeding. Te veel zonlicht kan de bladeren doen verbranden. De bananenplant is ook een erg leuke plant om als. Tegenwoordig wordt zijn vrucht ook in andere tropische landen gekweekt. Zorg ervoor dat de bananenboom minimaal 5 uur direct zonlicht per dag krijgt, anders zal de plant geen nieuwe bladeren ontwikkelen. Dit maakt hem zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat.

In het assortiment van Fleurdirect.

// Zodra er op laad meer is geklikt komt er een hash in de url, dan dus onthouden dat er daar op is geklikt. html(hNewPrice); eUnitElement. De bananenplant houdt van veel zonlicht. Wilt u specifiek de bananenplant kopen of bent u op zoek naar een tropische plant? Deze banenplanten zijn echte aanraders, ze maken meteen een tropische sfeer in uw kamer of tuin.

Een bananenplant groei snel en heeft dus relatief veel voeding nodig.

Voor 200 - 250 cm raden wij een pot aan met een diameter van minimaal 40 cm. Meld u nu aan voor extra informatie of nieuwe producten. Een bananenplant kan prima in een pot, daar heeft hij geen probleem mee. Als de plant te donker staat zal hij weinig tot geen nieuwe bladeren maken. De bananenplant doet het het best in een pot. Al met al een aanbeveling waardig!!!. Als eerste op de hoogte van tips en exclusieve korting? Laat je emailadres achter en ontvang eenmalig 10% korting:.

Mis niet langer onze activiteiten, speciale aanbiedingen en inspirerende tips, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief! Lees alles over wat wij met jouw gegevens doen in onze.

Voor 80 - 100 cm raden wij een pot aan met een diameter van minimaal 22 cm. De grond waarin de plant staat mag dan ook niet uitdrogen en moet altijd licht vochtig zijn. Wilt u een bananenboom kopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De Musa heeft een indrukwekkende stam waar grote groene bladeren uit groeien. De bananenplant is een plant die veel water nodig heeft. Filter-Window select#Filter_ProductPropertyCheckbox_309849"). De banaan is één van de oudste gewassen ter wereld en komt voor in geschriften van de 6e eeuw.

kan niet gekweekt worden uit zaad, omdat die geen zaad krijgt, die wordt in laboratoria gekweekt.

Voor de beste gebruikerservaring, zorg ervoor dat javascript ingeschakeld is voor uw browser. Hoeveel water heeft de bananenplant nodig?. Ons serviceteam staat voor je klaar van het eerste zaadje in je hoofd tot de uitvoering van je tuinidee. Daarom is het aan te raden om de bananenplant geregeld te sproeien, zon twee keer per week. De bananen plant kan zowel binnen als buiten worden gebruikt als prachtige eyecatcher. Gebruik daarvoor Ecostyle Kamerplanten Voeding of Pokon Kamerplanten voedingstabletten.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen