Herbs masterclass: beste expert content blog bij thompson & morgan

Herbs masterclass: beste expert content Blog bij Thompson & Morgan.

Kruiden zoals koorts weinig trekken bestuivers en bieden een eetbaar gewas.

Hier alles wat je moet weten om je eigen kruiden te kweken. Zeer veelzijdig, kruiden zijn geweldig voor het toevoegen van smaak aan voedsel, het maken van verse thee en zelfs het voeden van andere planten. Neem een kijkje door deze onafhankelijke blog artikelen, YouTube video's en Instagram posts voor een schat aan top groeiende tips. Wilt u uw eigen groeien? Blader door ons brede assortiment van.

Als je wilt groeien uit zaad, stel ik voor dat peterselie, koriander, bieslook en basilicum je een regelmatige opeenvolging van deze planten nodig hebt om je keuken in bedrijf te houden.

zegt expert Carol Bartlett schrijven voor de.

En als je geen tijd hebt om ze te starten van zaad, Carol suggereert een lijst van kruiden die het beste worden besteld als tuin gereed planten.

zegt het eerste wat te doen is de juiste pot te krijgen.

Kruidenplanten worden verkocht in kleine potten, die snel ontgroeid zullen zijn.

Emma raadt het gebruik van potten die minimaal 15 cm zijn om uw containerkruiden gelukkig te houden. Zoek veel meer beginner-vriendelijke kruiden kweken tips in dit behulpzame artikel.

Knijp je zoete basilicum uit voor veel weelderige groei tijdens de zomermaanden.

Basil is de koning der kruiden voor blogger Martin, schepper van.

Prik de individuele zaailingen uit en verbouw ze in aparte potten.

Lees dit beknopte maar uitgebreide artikel om de volgende vier stappen te vinden om je eigen briljante basilicum te kweken!.

Grow je eigen kruiden op de vensterbank in de wintermaanden.

Grow basilicum en peterselie in de winter binnen.

Niet alleen is het mogelijk om smaakvolle kruiden te kweken op de vensterbank, het is ook een goede manier om half lege zaad pakketten te gebruiken. Je krijgt niet dezelfde groei als in de zomer, zegt Peter, maar als je de groeiende tips verwijdert, je nog steeds gezond, bushy planten. Zie het hele proces gedemonstreerd in zijn vriendelijke YouTube video.

Charles Dowding deelt zijn no-dig tuinieren wijsheid.

Op zoek naar kruiden die goed gewas in koudere gebieden?.

Zaaien ze onder dekking in februari, vervolgens planten buiten onder fleece om u een langere knip-en-kom-weer stijl gewas voordat ze gaan in bloei modus in de vroege zomer, zegt hij. Kijk hoe Charles neemt u door het zaaien, pricken en planten van uw kruiden in deze uitstekende video.

Op zoek naar kruiden om te planten in een donkerder deel van de tuin? Carol Bartlett, de tuinkundige achteraan.

zegt dat koriander, dragon en peterselie zijn een aantal van de beste.

Bieslook ook gedijen in gebieden die minder licht, met de toegevoegde.

Lees haar volledige artikel voor meer advies over het kweken van schaduw-tolerante kruiden, en zie de diverse collectie van.

Citroenbalsem is een winterharde vaste plant die je plant eens en oogst voor jaren.

Jaarlijkse kruiden zijn een nietje van vele keukentuinen, maar vaste planten besparen vele uren van hard werken in de tuin door jaar na jaar terug te keren.

Vaste planten krijgen om hun wortels te verspreiden voor vele jaren, dus ze zijn geweldig in het verzorgen van zichzelf.

Wat meer, ze voorzien u van.

oogst na de oogst, bloeiend op weinig tot geen TLC.

Liz groeit meerjarige kruiden in een speciale reuzenkultur opgeheven bed.

houdt haar meerjarige kruiden gezond door ze een goede opruiming te geven in maart.

door te kijken Liz verwijderen oude bloemenkoppen samen met alle planten die niet overleefden de winter. En als je vertrok met een onverwachte kloof in uw kruid bed, kijk dan naar een andere van Lizs fantastische video's.

Plantkruiden in de buurt van het huis zodat je ze gemakkelijk aan de maaltijden toevoegt.

om twee redenen: voor bestuivers en voor het koken. Zoek uit welke kruiden ze koos voor bloemen en smaak in deze mooie post. En als je alleen ruimte hebt voor een kleine container, probeer Robyns idee voor het planten van een.

die vlak bij je keukendeur gehouden kunnen worden.

Lavandula angustifolia zaailingen moeten een beetje groter worden voordat ze uitgeplant worden.

Neem inspiratie van no-dig kampioen Mitch op.

Een prachtig geurend kruid gekweekt voor zijn cosmetische en medicinale toepassingen, Mitch zegt: Ze zullen een geurige grens rond onze moestuin vormen, de lokale bijen zullen zeer blij zijn inderdaad. Neem een kijkje op Mitchs post om te zien hoe hij zijn baby lavendel klaar krijgt voor het planten van een heg.

Kruiden zien er geweldig bezaaid door de bloemgrens.

Er zijn kruiden voor elk deel van de tuin, zegt YouTuber Ben van het tuinieren kanaal.

Probeer het koppelen van kruiden met wilde bloemen, het plaatsen van grotere rassen (zoals venkel) aan de achterkant van uw grenzen voor structuur. Of vul decoratieve potten met sierkruiden om uw terras op te fleuren, stelt hij. Geef Bens video een horloge om de beste rassen voor uw buitenruimte samen met een aantal slimme te vinden.

Het maken van thee van verse kruiden is net zo makkelijk als het toevoegen van warm water.

Als je op zoek bent naar een round-up van de beste kruiden om te groeien voor een brouwsel, check out.

Van verrassend zingende smaken als citroenbasilicum tot meer traditionele thee-achtige kruiden, deze natuurlijk cafeïne-vrije suggesties maken een heerlijke infusie op elk moment van de dag. Lees hun artikel voor verpakkingen-vrije alternatieven voor shop-bought producten, en neem een kijkje op hun gloednieuwe boek.

voor wereldwijde thee recepten waaronder kombucha, zelfgemaakte chai en meer.

Voeg comfrey bladeren aan een emmer water toe om je eigen vloeibare meststof te maken.

Je kunt meer dan één soort oogst van je krijgen.

Besmettelijk toestaand dat sommige van zijn kruiden naar zaad gaan, verzamelt Huw het vervolgens om te drogen voor zelfgemaakte kruidenmixen en augurken. Een andere van Huws topkruiden is vaste plantencomprey meer te weten te komen over deze natuurlijke meststof in zijn video:

Lavendel zal wortels produceren van stekken.

Wil je je eigen lavendelplanten gaan produceren? Kijk eens naar Lucy's post.

van oktober zien er zes maanden later geweldig uit.

Ze ontwikkelden eigenlijk wortels zodat ik ze in hun eigen 9cm potten heb gestoken.

Check out her post to learn her trick for successive rooting.

Behoud kruiden om te blijven genieten van hun smaken in de winter.

Ben je ervaren een storm van groei van uw kruiden? Catherine van.

Hak de kruiden en strooi ze in een ijsblokje. Denk na over hoeveel je normaal toevoegen aan een recept en richten op dat bedrag in elke kubus.

Ze zijn geweldig voor pasta saus! Je zult andere uitstekende manieren vinden om je geurige oogst te behouden in dit behulpzame artikel.

We hopen dat je deze kruiden groeiende inhoud nuttig gevonden. Voor nog meer uitstekende advies, ga naar onze.

En als je een favoriete variëteit, gelieve het met ons te delen op sociaal gebruik #YourTMGarden. We houden van uw succesverhalen horen!.

Bewaar mijn naam, e-mail en website in deze browser voor de volgende keer dat ik commentaar.

De T&M blog heeft een schat aan goed geïnformeerde medewerkers. Ontdek meer over hen op onze.

Geranium plagen, ziekten en andere problemen.

Problemen schieten uw Geranium groeiende problemen.

Kleine grens plant ideeën met grote impact.

Nu heb ik geen lichte plaats van 5 a 10 graden.

De meeste bananenplanten groeien alleen in warme, tropische landen, maar de.

De plant zelf is goed binnenshuis te bewaren met een hoogte van maximaal 175 centimeter en een breedte van 1 meter. Maar wanneer ik deze verwijderde bleek de stam daaronder nog mooi intact en hard. Als laatste kunt u bovenop nog wat extra koemest rond de Maurelli gooien. Hoe een Ensete ventricosum 'Maurellii' te verzorgen?. Pas in het voorjaar wanneer de plant in de volle grond geplaatst wordt is het weer nodig om water te gaan geven. Openingstijden: Dinsdag t/m Zondag tussen 10:00 - 17:00.

Deze plant kan tegen natte winters in Nederland maar échte vorst kan hij niet verdragen.

Er vanuit gaande dat de bloem zich binnenshuis bevindt (en dus de juist temperatuur heeft en de juiste hoeveelheid lucht, kan deze bloem 5 tot 12 maanden bloeien. Waar een Ensete ventricosum 'Maurelli' kopen?. Deze plant wordt in Nederland vaak verkocht. is een attractief sieraad in uw perk en in de pot. Het enige wat noodzakelijk is, is dat de Maurelli veel water krijgt. Overbemesten is dan ook praktisch onmogelijk. Reactie door Robbert 15 mei 2014 16:40 @.

Bloemen produceert deze plant ook.

De Musa Bauensis is een soort die is gevonden op Borneo. Vaak zijn de minimum temperaturen maar kortstondig in de vroege ochtend. Een volwassen plant kan immers van niets, binnen een paar maanden naar een hoogte van 5 meter groeien. Gezien zijn hoogte is deze plant niet heel erg geschikt voor binnenshuis, een volwassen Sikkimensis wordt namelijk 4 meter hoog. Meld u nu aan voor extra informatie of nieuwe producten. De Musa Velutina is in tegenstelling tot de meeste planten op deze lijst relatief klein (maximaal 2 meter).

Veelgestelde vragen

  • Wat kost rode bananenplant

Als we daar zijn krijgt hij dagelijks veel zuiver water met de tuinslang.

Daarnaast worden de bladeren 1 tot 4 meter lang waarbij het grootste gedeelte bestaat uit steel.

Regelmatig de bladeren afnemen met een vochtige doek of benevelen helpt daartegen. Net Als de Musa Basjoo kan ook de Musa Sikkimensis Red Tiger in de winter tegen een stootje. Naar verloop van tijd kan deze dwergplant wel een hoogte bereiken van 2-3 meter. Zodra de vorst begint kunnen alle bladeren afgeknipt worden. Reactie door frans Couwenberg 26 januari 2013 16:31 @.

Door de grote groeisnelheid groeit zon kleine zaailing echter snel uit tot een behoorlijke plant.

Land / Regio (voor passender advies - wordt niet gepubliceerd). Mijn excuses voor het late antwoord, ik was met vakantie. Ook kan hij goed tegen regen, dus in de herfst en lente en regendagen van de zomer hoeft hij ook niet naar binnen. Dus is de vraag of ik de plant naar binnen kan halen, zoals ze nu is. Een combinatie van donkergroen en dieprood/zwart.

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten.

Ondersteunen is prima maar let er enkel op dat de stam hierdoor niet afgesneden wordt door een te strak touwtje oid. De rode bananenplant is een geweldige jungleplant die erg opvalt door zijn dikke stam en grote bladeren!. De Maurelli moet dus naar binnen gehaald worden waar het vorstvrij is. Musa acuminata Grand Nain - Chiquita banaan. Verder is dit waarschijnlijk de een van de grootste planten op de lijst. De planten werden vermoedelijk onder glas opgekweekt en waren niet gewend aan het directe zonlicht. Een hoogte van 10 meter is niet ondenkbaar doordat de stam van deze plant redelijk boomachtig is.

Opkweken uit zaad wordt niet gedaan omdat de kans op echte Maurellis ongeveer 1 op 10.

De kruipruimte lijkt me nog al bewerkelijk en vermoedelijk ook wat vochtig. Dit blad mag weggeknipt worden, weldra worden er weer mooie bladeren gevormd, daarvoor is het nu echter nog net iets te vroeg in het seizoen. De Maurelli is niet giftig, en kan dus prima geplaatst worden in een omgeving met katten/honden. De Musa Basjoo (Japanse vezelbanaan) is in Nederland en België ontzettend populair als buitenplant. Haha Verhuizen naar een huis waar die plant inpast lijkt mij wel wat. Mijn Maurelli is deze winter buiten blijven staan wel ingepakt.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen