Als uw tuin is groter dan een binnenplaats, maar kleiner dan een acre

De nieuwe jungle tuin - hoe maak je een weelderige, eigentijdse haven - De Midden-Gesized Tuin Tuinieren Blog.

als uw tuin is groter dan een binnenplaats, maar kleiner dan een acre.

De nieuwe jungle tuin hoe een weelderige, hedendaagse haven te creëren.

kijk neemt de hedendaagse, weelderige lagen van hedendaagse huisplant-gevulde interieurs naar buiten in de tuin.

Ik heb hem ook geïnterviewd op video, als je liever kijkt.

op het kanaal van de Middelgrote Tuin YouTube.

Philip Oostenbrink met The Jungle Garden, beschikbaar bij Filbert Press.

Merk op dat links naar Amazon zijn affiliate, zie.

Deze stijl van tuin is een blad-gebaseerde groene haven, met lagen van planten en verschillende bladvormen. En je hoeft niet te leven in een tropisch land. Het kan worden bereikt in koele klimaten.

Philips eigen tuin is in Zuid-Oost Engeland. Het is een jungle tuin en hij schat dat hij tilt en slaat minder dan 10% van de planten in de winter.

Tracycarpus, hier getoond in Philips eigen tuin met Colocasia Pink China tonen het blad contrast van een jungle tuin. De kleinbladige grond bedekte plant onder hen is Fuschia procumbens. Tracycarpus (Fan Palm) en de colocasië beide overwinter goed in de meeste Britse gebieden.

Ik zie een jungletuin als dicht beplant. Het gaat veel meer over het bladerdek dan de bloemen, zegt Filippus. Plant veel planten, dus je kunt niet helemaal zien wat er aan de andere kant.

Daarom werkt het om kleine tuinen groter te laten lijken, omdat je de grenzen niet helemaal kunt zien.

De tuinkamer stijl van The Jungle Garden. Planten maken het moeilijk om te zien waar het huis eindigt en de kleine binnenplaats begint, het creëren van een gevoel van leven in een groene haven.

Een jungle tuin is een echt goede manier voor een plantenliefhebber om veel interessante planten in een kleine ruimte te verpakken. Philip zelf ontdekte de stijl toen hij zich bevond met een kleine tuin van slechts 10 vierkante meter en een enorme verzameling planten.

Philip denkt dat deze look past bij een breed scala aan tuinen. Hij is hoofd tuinier op Walmer Castle, waar hij net is begonnen met het planten van een jungle tuin in de gracht. Veel mensen kijken neer op de gracht, dus het zou er goed uitzien om grote, weelderige bladeren en verschillende patronen van bladeren te zien.

Deze Tetrapanax Rex is een van de eerste jungle planten die Philip heeft geïntroduceerd aan de gracht op Walmer Castle.

Philips tuin heeft gekenmerkt op de Middelgrote Tuin eerder in.

In The Jungle Garden boek, Philip identificeert een aantal verschillende stijlen van tuin die werken voor de jungle look. Dit is een hedendaagse open ruimte die zich opent op een terras. De planten binnen en buiten stromen in elkaar zodat je niet kunt zien waar het huis eindigt en de tuin begint.

Er is ook de Potted Jungle, waar de meeste planten zijn in potten. En Jungle Living is waar de tuin zit of tafel is als een open plek in een jungle, omgeven door planten en afgeschermd van nieuwsgierige ogen.

Lagen van potten en planten creëren een jungle look in een kleine tuin of binnenplaats evenals in het huis. Potten maken het gemakkelijk om tedere planten binnen te nemen in de winter. Foto van de Jungle Garden door Sarah Cuttle.

Jungle tuinieren is populair geworden in kleine, stadstuinen omdat de lagen van het planten maken zelfs een kleine over-looked patio voelen prive en afgelegen.

De stoelen lijken een oase in dichte groei. Dit kan een binnenplaats tuin of het kan enorm zijn. Niemand kan zien en zijn zeer privé.

hoe je je tuin privacy te vergroten in kleine tuinen.

Een jungletuin draait allemaal om lagen bladeren.

Filippus zegt dat een jungletuin draait om het gebladerte. Zijn boek legt de belangrijkste verschillende bladvormen uit, en hij stelt voor dat je deze contrasteert met elkaar. Dus een palmenblad is als een open hand terwijl een lineair blad heel veel een rechte lijn is. Plaats een plant met een palmenblad en een lineair blad naast elkaar voor contrast, stelt hij voor.

De hartvormige bladeren van Pilea insolens contrasteren met de gevederde bladeren van gevarieerde grondoudste (in een pot bewaard) in Philips tuin.

Wat is het verschil tussen een tropische tuin en een jungle tuin?.

Een tropische of exotische tuin is er een die steunt op levendige kleur evenals bladvormen en textuur. Terwijl Philip ziet dat een jungle tuin wordt gedomineerd door gebladerte. Planten zijn planten, natuurlijk, wat betekent dat de meeste van hen doen bloem, zegt hij. Dus je hebt bloemen in de jungle tuin, maar het is niet het belangrijkste punt.

De tropische en exotische tuinen gebruiken ook lagen, zoals je kunt zien in deze post.

hoe je een exotische tuin in een koel klimaat.

Maar Philip denkt dat de jungle look betekent dat je kunt werken met harder planten. Veel levendig kleurrijke bloemen en planten, zoals dahlia's en bromelia's zijn niet winterhard, terwijl een aantal aanbevolen planten in Philips boek zijn winterhard tot vrij koude temperaturen. Hij geeft de hardheid van elke plant in een lijst aan de achterkant.

Omdat een jungletuin zo dicht geplant is, zie je niet waar de grenzen liggen. Zelfs een zeer kleine tuin is weelderig en privé. Dit is Philips eigen tuin bekeken vanuit het huis.

Wanneer een tuin vol met planten, ze moeten de grond in goede staat zodat ze de voedingsstoffen kunnen nemen. Philip voegt een laag goed rotte mest of andere bodemverbeteraar eens per jaar (of soms eens om de twee jaar.

Hij zegt dat omdat de jungletuin er zo dicht vol met planten uitziet, er nauwelijks licht op de grond is, dus er is heel weinig wieden.

En hoewel hij zijn tuin in een droge bron besproeit, voordat de bladluifel volledig is hersteld, is er zeer weinig zomerwater. Omdat er zoveel bladeren zijn, krijgt de zon geen kans om de grond uit te drogen.

Ongeveer 10% van de planten moet worden opgegraven en opgeslagen in de winter op een vorstvrije droge plaats.

Dus afgezien van de overwintering, jungle tuinieren is redelijk gemakkelijk-zorg.

Hoe zit het met de jungle zoeken naar een voortuin?.

Een voortuin heeft een ander aspect van uw achtertuin. Philips voortuin is warm en zonnig, terwijl zijn achtertuin schaduwrijk is.

Dus gebruikt hij planten die zon-liefhebbender en droogte-toleranter zijn aan de voorkant dan aan de achterkant.

Een voortuin kan ook worden beïnvloed door lokale voorschriften over de hoogte van planten. Dat is waar in Philips geval, dus plant hij niets dat hoger is dan ongeveer 2 meter/6ft.

Philips voortuin is zonniger dan de achtertuin, en het is even vol met planten.

Er is meer inspiratie voor de voortuin in deze post.

De beste vijf starter planten voor een jungle tuin.

Aan het einde van Philips boek, The Jungle Garden, is er een directory van goede planten om te kiezen als je deze look wilt creëren, plus de informatie die je moet weten over hoe hard ze zijn en andere groeiende informatie. Dus vroeg ik Philip om vijf topstarter plantenaanbevelingen.

Dit is waarschijnlijk de koning van de jungle-achtige planten. Het ziet er exotisch maar kan overleven tot ongeveer min 10C/14F. Als het beschadigd raakt door vorst, moeten de grote, onderscheidende bladeren terug groeien.

Het is een van de eerste planten die Philip heeft toegevoegd aan de gracht op Walmer Castle als een starter voor de jungle tuin daar. Tetrapanax is een goede plant voor het creëren van het bovenste bladerdak in een tuin.

Tetrapanax Rex is een van de keynote planten in Mark Walkers schaduwrijke geheime tuin in Margate in.

De enorme bladeren van tetrapanax Rex maken het een uitstekende bladerplant voor een jungle tuin. Schaduw liefdevolle planten zullen groeien onder het.

Dit is een andere goede bladerplant, hoewel je kunt kopen heel kleine. Boom varens groeien uitzonderlijk langzaam dus koop de grootte die je wilt. Het zal tolereren een beetje vorst, tot min 5C/23F.

groeien boom varens in een koel klimaat hier.

Deze boom varens groeien wild in een strook van originele regenwoud in de buurt van Melbourne, Australië. De winters hier zijn zo koud als vele Britse winters, dus hoewel de boom varen ziet er tropisch, het kan worden gekweekt in veel Britse tuinen met een zekere winterbescherming op de koudste dagen. Dit toont het natuurlijke gelaagde effect van het planten van de jungle.

Dit is een van de harder colocasias. Je kunt het in de winter in de tuin achterlaten of hem brengen en behandelen als een huisplant, zegt Philip.

Colocasia Pink China was een van de planten die in Kate Masons.

bekroonde tropische grens bij BBC Gardeners World Live.

De hartvormige bladeren zijn Colocasia Pink China, een winterharde colocasië die de meeste Britse winters aankan.

De bladeren van een vijgenboom zijn vrij exotisch en veel vijgensoorten zijn vrij winterhard, dalend tot min 15C/5F. Als je een vijg wilt kweken voor fruit, zijn vaak het beste om het tegen een zonnige muur te espalieren, zegt Philip. Maar het werkt ook goed als een zeer sierplant.

Vijgenboom bladeren zijn onderscheidend en decoratief, waardoor vijgen een goede keuze voor een jungle tuin. U kunt ook krijgen kleinere ficus rassen die werken als huisplanten.

Hakonechloa macra (Japanse bosgras).

De bladeren zijn slanke heldere speren, zodat het een goed laag groeiend contrast met de grotere, chunkier bladeren van sommige van de andere planten. Zijn zeer winterhard, tot min 20C/minus 4F. Een zeer nuttig gras dat houdt van droge schaduw.

De slanke lineaire bladeren van hakonechloa macra en zijn liefde voor schaduw maken het een zeer goede onderverhaal jungle tuinplant.

zal je meer leren over planten en tuinieren in het algemeen. Hoewel er veel foto's en illustraties, dit is niet puur een visueel boek. Het is verpakt met nuttige informatie en is zeer leesbaar.

Er is een sectie over verschillende jungle tuin stijlen. maar het gaat in wezen over de planten, met een zeer nuttige lijst van planten en hun hardheid aan de achterkant.

Als je denkt van het geven van een tuinieren boek als een geschenk, zou dit ideaal zijn voor iemand die houdt van huisplanten maar heeft ofwel alleen maar een tuin verworven. Het zou ook goed zijn voor degenen die kleine binnentuin tuinen en balkons, evenals voor planten geeks in het algemeen.

De Jungle Garden is beschikbaar bij de uitgevers.

gratis wekelijkse e-mail met tips, ideeën en inspiratie voor uw tuin.

De nieuwe jungle tuin hoe een weelderige, hedendaagse haven te creëren.

Geweldige blogpost! Ik ben erg in het idee van een jungle tuin.

Bespaar tijd, moeite en geld in uw middelgrote tuin.

The Middlesized Garden is een deelnemer aan de Amazon Associates LLC, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel te bieden voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en linking naar Amazon.

3 top tuin privacy tips hoe om uw tuin te laten kijken en voelen meer prive!.

10 gemakkelijke zorg groenblijvende potten voor het hele jaar door impact.

Gemakkelijk zorg groenblijvende potten om interesse en structuur toe te voegen aan uw tuin het hele jaar door. 10+ plantenkeuzes voor groenblijvende bomen, struiken en grassen voor potten.

Ik heb gedebatteerd over de cruciale kwestie van welke kleur mijn schuur te schilderen. Schilderen van uw schuur transformeert uw tuin. En als ik mijn schuur schilder, zal het ook langer duren.

8 stappen naar de lange dunne tuin van uw dromen.

Twee jaar geleden Emma en Mel verhuisden naar een huis in Whitstable met een lange dunne tuin. Zijn open tijdens Whitstable Open Tuinen elk jaar voor de NGS.

Hekken voor privacy 9 geweldige ideeën voor tuin screening.

Hekken voor privacy hoe om uw tuin of achtertuin meer prive, plus nieuwe hekken ideeën uit de 2021 shows. Wat je moet weten om het juiste hek voor uw tuin te kiezen.

De 8 beste perfect-voor-privacy tuin bomen.

De beste tips bij het kiezen van perfect-voor-privacy tuin bomen. Welke bomen te kiezen, waar ze te planten en hoe om uw tuin privé te maken.

© 2021 The Middle-Sized Garden - Gardening Blog.

Ongeautoriseerd gebruik en/of duplicatie van dit materiaal zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de auteur en/of eigenaar van deze sites is strikt verboden. Uittreksels en links kunnen worden gebruikt, mits volledige en duidelijke krediet wordt gegeven aan De Midden-Gesized Tuin met passende en specifieke richting naar de oorspronkelijke inhoud. Foto's van de site kunnen worden gekocht, alstublieft.

Sorry, uw blog kan geen berichten per e-mail delen.

Vorig jaar plantte ik buiten een bananenboom.

Ik raad u aan om te wachten tot het blad grotendeels verdroogd is zodat het blad nog zo lang mogelijk mee kan helpen met het verdampen van het te veel aan water.

Is het slim om de bananenstam+bloem af te snijden? Zouden we dan weer nieuw blad krijgen?. hopelijk kan iemand me hier een antwoord geven. net/lapalmeraie/2013/03/bananenplant-bladeren-over-elkaar/. Het kost niets en lijkt me het proberen waard. Tijdens de wintermaanden moet de watergift drastisch terug geschroefd worden. Paar dagen geleden heb ik mijn musa basjoo (65 centimeter met 12 bladeren) buiten gezet, deze stond al een jaar binnen en ik hoorde dat deze eigenlijk buiten hoort.

Reactie door Olivier 14 juni 2012 13:22 @.

Als de stam volledig wordt weggesneden moet de plant natuurlijk wel weer van nul beginnen; ik zie hem geen blad van één meter vormen zonder stam. Hij houdt namelijk wel van een lekker zonnetje. Hij produceert ook geen nieuwe bladeren meer en lijkt te krimpen in de lengte maar de stam lijkt breder te worden. Nu vrees ik overigens wel dat het hier om een tropische soort ging, namelijk de Musa acuminata Dwarf Cavendish.

Dit gat vul je voor de helft met aarde en hydrokorrels.

Bestrijdingsmiddelen hielpen niet, radicaal hebben we de plant toen gesnoeid. Vorig jaar brak bij mij een 2m Musa sikkimensis vlak boven de grond af door een windvlaag. Reactie door Edwin 20 oktober 2010 21:42 @. welk seizoen is in dat land het best om die stam weg te halen?. In principe is vooral voldoende warmte en licht nodig. Het best past u ook de watergift hierop aan.

De moederplant afsnoeien tot de grond en de pup kweken.

Dit spoort mij aan om ze echt goed te behandelen omdat ik wel 2 grote planten wil laten groeien. Nu is in deze periode spintmijt niet ondenkbaar door de droge verwarmingslucht binnenshuis en de gele bladeren kunnen dit eventueel ook bevestigen. In het najaar graaf ik ze voor de eerste serieuze nachtvorst uit en snijd de bladeren van de stam. De banaan groeit gewoon verder nadien.

Bij de overgang naar de huiskamer kan te veel direct zonlicht zorgen voor verbranding van het blad.

Houd ze nu voorlopig aan de droge kant op een warme plek.

heb er veel van geleerd! dank je wel voor alle tijd en energie die je hierin steekt. De rode wijnvlekken zijn heel natuurlijk en zijn juist een kenmerk van deze soort (Musa acuminata Dwarf Cavendish). Omdat onze bananenplant last had met rouwvarenmuggen en aaltjes niet hielpen, hebben we de plant voorzien van nieuwe aarde. - wanneer moeten de moederplanten verpot worden en welke grond is het beste ? Dit voorjaar heb ik ze gekocht en direct in een grotere pot gezet (ong 30 cm hoog en 30 cm breed) met gewone terras-potgrond.

Ik ben verhuist naar een groter apaprtement en heb een flinke woonkamer met uitzicht op het zuiden.

Bananenplanten houden van frisse lucht. Soms raakt de hoofdstam geblokkeerd en komt het nieuwe blad via een scheur in de hoofdstam aan de zijkant naar buiten. De link geeft geen resultaat, waarschijnlijk zit de foto achter een privé-album?. De nieuw gevormde bladeren zullen wel bestand zijn tegen de directe zon. Veel water zelfs! Zeker tijdens warme zomerdagen. nieuwe bladeren komen zo snel dat het lijkt dat ze elkaar in de weg zitten en geen kans zien helemaal te ontrollen. Deze plant staat het hele jaar door in de woonkamer en gaat door de permanente hoge temperatuur toch niet echt in rust. Hallo, we hebben een Musa staan in het volle licht achter een raam. Wanneer u dit nog voor de volwassen grootte doet zal de plant uiteraard nooit bloeien.

Alleen ben ik bang dat hij geheel weg rot.

U zit dus nooit zonder plant, wel zal de plant om de zoveel jaar verjongen op deze manier. Nu ik m thuis heb staan snapte ik niet zo goed waarom de onderste bladeren steeds hangen. De groei is zeker niet heel regelmatig dus is het heel normaal dat de groei soms wat stil lijkt te vallen. Hierbij moet er wel redelijk wat blad van de uitloper worden weggesneden omdat de wortels nog niet direct voldoende water kunnen opnemen voor al het blad. Dit is een tijdelijke reactie op een overbemesting. Inmiddels zal de plant vermoedelijk alweer veranderd zijn. De stam van deze soort is bij 3,5 meter voldoende ontwikkelt om een tros bananen te kunnen houden. Pel ze niet tot onderaan de stam zelf want hierdoor verzwakt de stam.

Nu lijkt me sowieso de watergift wel wat veel, zeker in een gesloten pot!.

Wanneer, en of, een bananenplant gaat bloeien verschilt per soort. Reactie door Ingrid Dubbeldam 9 februari 2020 11:58 @. Vulkastrat zorgt naast waterregulatie ook voor natuurlijke voeding, het bevat namelijk voedingsstoffen voor 6 maanden. Let op; het water zakt langzaam naar beneden, de watermeter reageert dus vertraagt. Ook dan kunt u de rotte delen wegsnijden alleen moet u er dan wel rekening mee houden dat de kans klein is dat het nog iets zal worden.

Heel mooi natuurlijk maar de nieuwe bladeren worden daardoor wel een stuk kleiner.

Ik heb een bananenplant die bestaat uit twee uitschieters. Eenlagige blokken! Ik vraag mij af of deze bananenboom gesnoeid moet worden en of de wortels de muur en naastgelegen put kunnen beschadigen, of wegdrukken. Ik heb vorige week een mooie bananenplant gekocht. Deze onschuldige beestjes leven van schimmels in de bodem en zijn dus ideaal om in de pot te hebben. Het eenvoudigst lijkt me om de aarde goed door te spoelen met lauw water.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost bananenplant verzorging

We hebben hem binnen staan, op een houten vloer.

Dit gecombineerd met de toegenomen groeisnelheid maakt dat de plant wat in de knop komt te zitten.

De grootste bananen zijn nu zon 8 cm. De meest verkochte bananenplant is zelfs sterk verwant aan de bekende Chiquita banaan en dus minstens zo lekker!. Doordat deze tropische planten normaal vaak leven in een gebied waarbij de luchtvochtigheid erg hoog is, probeer ik die situatie een beetje na te bootsen. Reactie door Di 1 september 2018 18:56 @. Daar gaan veel bananen door kapot in de winter. Welke lamp kan ik gebruiken boven een banaan als ik hem in de winter binnen haal. Ik heb hem een week geleden wat bemesting gegeven (gewoon universele korrels plantenmeststof), maar ik denk niet dat hier de oorzaak zal liggen, of toch?. Niemand zit immers te wachten op een Chiquita banaan vol grote harde zaden. com/1820889a3fec214738af12dba30cc98d.

Ook zie ik opeens heel veel kleine vliegjes bij de plant, is dit schadelijk, en wat zou ik eraan kunnen doen?.

Wij zijn ook al enkele jaren de trotse eigenaar van een bananenboom ( stamhoogte 1,5 meter ) en deze heeft vorig jaar ook vruchten gehad, flinke tros met veel banaantjes, helaas zijn ze niet tot rijping gekomen, waarschijnlijk door te weinig zon. Ook kun u de bestaande stam op een zekere hoogte doorsnijden waardoor enkel de bladkroon verloren gaat. Reactie door decat chantale 17 augustus 2019 13:53 @. In de winter moet de watergift wel sterk terug genomen worden. ieder nieuw blad dat mijn plantjes krijgen ziet groen met btuine vlekken. De plant gaat er nog steeds op achteruit. Persoonlijk denk ik dat dit dan ook wordt beïnvloed door het lengen van de dagen. Reactie door Jolanda 23 oktober 2016 14:36 @.

Beetje een klok klepel verhaal maar ik dacht, waar rook is is vuur.

Op dit moment staat de plant op mijn bureau hij kan zeker nog de helft groeien maar daarna moet ik hem op de vloer zetten wat dan minder zon betekend. Deze meststoffen lossen langzaam op tijdens de regenbuien en gietbeurten. Als er iemand is met veel verstand, kan ik die persoon eventueel ook een foto mailen. oogt met zijn grote stijve bladeren zeer exotisch en vormt zeker een aanwinst voor de woonkamer. Dergelijke producten zijn in alle tuincentra verkrijgbaar. Doordat ze van origine groeien in tropische gebieden, zijn ze gevoelig voor de weersomstandigheden als zonlicht en temperatuur.

Je kunt genoeg vinden over het bewateren van planten maar met termen van veel of weinig kan ik niet zo veel.

De rest van het blad ziet er echter nog mooi groen uit, een beetje geel aan de dorre rand. Hierover meer in het artikel Waarom hangen er waterdruppels aan het blad?. Één keer de tuindeuren open gehad, meteen luis erin. De bladeren werden wat geel-bruinig, daarom heb ik wat minder water gegeven. Heb jij ervaring, doorgesneden en dat de dwarf er nog bovenop komt? Maw je foto van dit topic, toevallig een dwarf. Ik heb een baby bananenboom (deze groeit niet hoger dan 1m) hij staat in een voldoende grote pot,die geregeld mest en water krijgt. Vermoedelijk is het zaad zeer vers. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw reactie!. Normaliter komt de groei vanzelf weer op gang in april-mei.

De laatste plant hebben wij ongeveer 4 maanden geleden gekocht, zelfde verhaal, eerste ziet het er geweldig uit, na een tijdje beginnen de bladeren te verkleuren enzovoort.

Het verdrogen kan meerdere oorzaken hebben. Wanneer enkel de onderste bladeren geel worden maar de groei wel gewoon doorgaat en de nieuwste bladeren mooi van kleur zijn, is er niets aan de hand. Deze jungleplant is een echte zonaanbidder en houdt van zo veel mogelijk zonlicht. De uitloper toch losgesneden, waarbij ik een flink stuk uit de moederplant heb moeten snijden. lupinu 18 februari 2012 15:16 @. Ik heb nu een bananenplant in een 15 liter pot staan. Een musa bananenplant bestaat voor 80% uit water.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen